Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(//wp-content/plugins/wordfence/waf/bootstrap.php) is not within the allowed path(s): (/home/klient.dhosting.pl/bcdmedia2/veganworkout.org.pl/:/home/klient.dhosting.pl/bcdmedia2/.tmp/:/demonek/www/public/bledy.demonek.com/:/usr/local/lsws/share/autoindex:/usr/local/php/:/dev/urandom:/opt/alt/php74/usr/share/pear/:/opt/alt/php74/usr/share/php:/opt/alt/php74/) in /home/klient.dhosting.pl/bcdmedia2/veganworkout.org.pl/public_html/wordfence-waf.php on line 4
Trójbój siłowy na diecie bezmięsnej? Brąz dla Dobrosławy Lewickiej! – Vegan Workout

Newsy

Published on 19 września, 2018 | by admininistrator

0

Trójbój siłowy na diecie bezmięsnej? Brąz dla Dobrosławy Lewickiej!

Podczas ostatnich Mistrzostw Polski Seniorek i Seniorów w Trójboju Siłowym Dobrosława Lewicka wywalczyła brąz! Co więcej, udało jej się wskoczyć na trzecie miejsce pomimo roztrenowania, a co za tym idzie wyników poniżej jej dotychczasowych maksów. W martwym ciągu pokonała 115 kg, co jest o wynikiem o 5 kg mniejszym niż dotychczasowy rekord.

Tym bardziej gratulujemy podium!

Dlaczego piszemy o tym na Vegan Workout?

Trenuję na diecie bezmięsnej od zawsze, bo zaczęłam trenować długo po tym, jak zostałam wege.

Pracując jako trener Dobrusia wskazuje również, że

Ludzie są bardziej otwarci na taki rodzaj diety. Często mnie proszą, żebym w planie dietetycznym przemyciła im dzień lub dwa całkowicie pozbawiony mięsa. Trafia też do mnie coraz więcej wegetarian i wegan pod opiekę trenerską i żywieniową.

Przykładowe posiłki Dobrusi możecie znaleźć na jej Facebooku. Poniżej przepis na pieczone młode ziemniaczki ze „skwarkami” i pikantną surówką z cukinii.

Składniki:

  • 240 g młodych ziemniaków
  • 150 g pieczarek
  • 100 g wędzonego tempehu

Marynata:

  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka sosu sojowego
  • łyżeczka musztardy
  • łyżeczka melasy (lub miodu/ syropu z agawy)
  • 1-2 łyżki wody lub mleka roślinnego

Surówka:

  • 200 g cukinii
  • papryczka chili (u mnie suszona piri piri z maminego parapetu)
  • natka pietruszki
  • łyżeczka musztardy miodowej
  • łyżeczka octu jabłkowego
  • odrobina syropu z agawy

W misce wymieszać składniki marynaty (czosnek wcześniej pokroić lub po prostu zmiażdżyć nożem). Pieczarki obrać ze „skórki” (pochłoną więcej marynaty), pokroić na ćwiartki. Ziemniaki wyszorować i pokroić na mniej więcej równe kawałki. Warzywa wrzucić do miski z marynatą i wymieszać. Przełożyć na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200-220 st. Po 20 min dołożyć pokrojony w drobną kostkę tempeh. Piec kolejne 20 min. Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Papryczkę i pietruszkę drobno posiekać, wymieszać z cukinią. Doprawić musztardą, syropem z agawy i octem jabłkowym.

Porcja ma ok. 570 kcal, w tym: Węglowodany 72 g || Tłuszcz 21 g || Białko 32 g


TRENINGI PERSONALNE

SPRAWDŹ JAK W PRAKTYCE POŁĄCZYĆ SPORT I WEGANIZM. Naucz się trenować w oparciu o ciężar własnego ciała, bez potrzeby wydawania pieniędzy na karnety do klubów fitness. Dzięki Vegan Workout masz też unikatową możliwość treningu z odważnikami kettlebells metodą StrongFirst pod okiem certyfikowanego instruktora. Prowadzimy również grupowe zajęcia w ramach Akademii Kettlebells Warszawa.

Dowiedz się więcej o treningach personalnych kilkając tutaj.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to Top ↑