Published on 16 października, 2018 | by admininistrator
0Dwa medale w tydzień! Agata Perenc po raz kolejny na podium
Na początku października Agata Perenc, weganka i utytułowana zawodniczka judo zdobyła złoto podczas Mistrzostw Polski Seniorek!
Już kilka dni później Agata wywalczyła srebrny medal podczas Grand Prix w Cancun! Wielkie gratulacje! Drugie miejsce pozwoliło Agacie skoczyć też o kilka pozycji w światowym rankingu.
Jak sama mówi:
Po 4 bardzo wyczerpujących walkach z utytułowanymi zawodniczkami wywalczyłam srebrny medal i tym samym zainkasowałam 490 pkt do rankingu światowego. Jednak najbardziej się cieszę i jestem dumna z tego że „po prostu” wychodziłam na matę się lać, do końca i z otwartą głową.
Przy okazji poprzedniej rozmowy z Agatą pytaliśmy ją o jej przykładowy jadłospis.
Śniadanie – niemal zawsze jest u mnie na słodko czyli owsianka/jaglanka na mleku sojowym wzbogaconym w wapń, z siemieniem lnianym, orzechami i suszonymi owocami lub mrożone owoce jagodowe zblendowane z odżywką białkową, bananem, płatkami owsianymi, siemieniem lnianym i masłem orzechowym.
Obiad – w zależności co aktualnie posiadam w lodówce ale zawsze bazą jest kasza/ryż, tofu/fasola, jarmuż/szpinak.
Kolacja – przeważnie ogromna porcja surowej sałatki na bazie zieleniny z dodatkiem źródła białka (tofu, płatki drożdżowe, soczewica) i węglowodanów (kasza, bataty, ziemniaki).
Więcej o Agacie dowiecie się z video zrealizowanego na potrzeby kampanii Jasna Strona Mocy!
Trzymamy kciuki za dalsze sukcesy!