Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(//wp-content/plugins/wordfence/waf/bootstrap.php) is not within the allowed path(s): (/home/klient.dhosting.pl/bcdmedia2/veganworkout.org.pl/:/home/klient.dhosting.pl/bcdmedia2/.tmp/:/demonek/www/public/bledy.demonek.com/:/usr/local/lsws/share/autoindex:/usr/local/php/:/dev/urandom:/opt/alt/php74/usr/share/pear/:/opt/alt/php74/usr/share/php:/opt/alt/php74/) in /home/klient.dhosting.pl/bcdmedia2/veganworkout.org.pl/public_html/wordfence-waf.php on line 4
Weganizm na podium: złoto dla Agaty Perenc w Pucharze Europy! – Vegan Workout

Newsy

Published on 6 czerwca, 2017 | by admininistrator

1

Weganizm na podium: złoto dla Agaty Perenc w Pucharze Europy!

Agata Perenc to utytułowana polska judoczka, w 2015 roku dwukrotnie zdobyła brąz podczas zawodów z cyklu Grand Prix, kolejno w Samson i Zagrzebiu. Kilka dni temu udało jej się zająć pierwsze miejsce i sięgnąć po złoto w Pucharze Europy. Gratulujemy!

Agata po raz kolejny udowadnia, że dieta roślinna doskonale sprawdza się również w zawodowym sporcie! Jak wygląda jej przykładowe, codzienne menu?

Jeżeli chodzi o jadłospis to nie stosuję idealnej „rozpiski”. Wiedza i rutyna wyrobiły u mnie pewnego rodzaju nawyk, dodatkowo staram się słuchać własnego organizmu, wiem po jakich produktach czuję się najlepiej. Stosuję prostą i łatwą w przygotowaniu dietę, stawiam na sezonowe, nieprzetworzone produkty. Prawie wszystkie posiłki gotuję lub pieczę, bardzo rzadko smażę. Jeśli jestem w domu to moimi najczęstszymi posiłkami są:

Śniadanie
– niemal zawsze jest u mnie na słodko czyli owsianka/jaglanka na mleku sojowym wzbogaconym w wapń, z siemieniem lnianym, orzechami i suszonymi owocami lub mrożone owoce jagodowe zblendowane z odżywką białkową, bananem, płatkami owsianymi, siemieniem lnianym i masłem orzechowym.
Obiad – w zależności co aktualnie posiadam w lodówce ale zawsze bazą jest kasza/ryż, tofu/fasola, jarmuż/szpinak.
Kolacja – przeważnie ogromna porcja surowej sałatki na bazie zieleniny z dodatkiem źródła białka (tofu, płatki drożdżowe, soczewica) i węglowodanów (kasza, bataty, ziemniaki).

W ramach przekąsek zjadam świeże owoce lub batony na bazie orzechów i suszonych owoców. Każdy z moich głównych posiłków jest pełnowartościowy więc z powodzeniem może on być posiłkiem potreningowym.

Zapytaliśmy Agatę o dalsze plany związane z ewentualnymi startami w zawodach.

Najbliższe plany jeżeli chodzi o sport to ciągłe rozwijanie się, przekraczanie własnych granic i radocha z tego że mam to szczęście w życiu robiąc to co kocham. Jeżeli chodzi o plany startowe to w połowie lipca czeka mnie start kontrolny na Pucharze Europy lub Świata a pod koniec sierpnia prawdopodobnie indywidualny i drużynowy start w Mistrzostwach Świata, które w tym roku odbywają się w Budapeszcie.

Trzymamy kciuki za kolejne sukcesy!


TRENINGI PERSONALNE

SPRAWDŹ JAK W PRAKTYCE POŁĄCZYĆ SPORT I WEGANIZM. Naucz się trenować w oparciu o ciężar własnego ciała, bez potrzeby wydawania pieniędzy na karnety do klubów fitness. Dzięki Vegan Workout masz też unikatową możliwość treningu z odważnikami kettlebells metodą StrongFirst pod okiem certyfikowanego instruktora. Prowadzimy również grupowe zajęcia w ramach Akademii Kettlebells Warszawa.

Dowiedz się więcej o treningach personalnych kilkając tutaj.

One Response to Weganizm na podium: złoto dla Agaty Perenc w Pucharze Europy!

  1. Łydziasta pisze:

    Skoro o sportach walki już mowa, skrobnijcie coś może o wegańskim zawodniku UFC Marku Huntcie, który w miniony weekend pokonał przez TKO jedzącego odzwierzęcą żywność Derricka Lewisa.

Skomentuj Łydziasta Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to Top ↑